keskiviikko 1. helmikuuta 2012

pallo

Oma läsnäoloni ippessä on ollut epäsäännöllisen satunnaista nyt alkuvuodesta. Tuntuu kuitenkin, että arki rullaa kivasti eteenpäin päivien ollessa fiilikseltään hyvinkin erilaisia. Maanantaina aloitimme lasten kanssa huovutusaskartelun. Halukkaat saivat huovuttaa mieleisen värisen pallon tai vaikka kaksi. Valmiista tuotoksista on sitten kyhätty kasaan esimerkiksi avaimenperiä. Yllättävän moni lapsi innostui huovutushommiin maanantaina ja tänään keskiviikkona innokkaat saivat jatkaa.

Maanantaina oli mukava tunnelma ja huovutushommien sivutuotteena kehkeytyi ihan kivoja keskusteluja lasten kanssa. Jokainen päivä on kuitenkin erilainen eikä paikalla olevien lasten vähyys välttämättä tarkoita, että päivästä tulisi normaalia rauhallisempi. Tänään lapsilla onkin riittänyt virtaa. Onneksi pulkkamäki ja muut touhut ulkona mahdollistavat energian purkamisen rakentavasti. Pieniä nahisteluja ei kuitenkaan onnistuttu kokonaan välttämään ja ainakin omasta puolesta voin sanoa, että pinnaani on tänään venytetty oikein kunnolla. Välillä kuunteleminen ja sääntöjen noudattaminen on vaan vaikeaa ja huomiotakin saa kivasti osakseen kun rikkoo sääntöjä tarkoituksella.
Positiivisen huomion antaminen ja vastaanottaminen onkin jo ihan eri juttu. Palautteen kautta lapsen minäkuva ja itsetunto kehittyvät. Merkityksellistä onkin, minkälaista tämä palaute on. Aikuisten tehtävänä onkin muistaa positiivisen huomion ja palautteen antamisen tärkeys.

Positiivisia pakkaspäiviä kaikille
-Vilma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti