lauantai 1. syyskuuta 2012

Japanilaiset vierailijat

Viime tiistaina meillä kävi Japanilaisia vierailijoita. He tekivät tutkimusta aiheesta kuinka lapset viettävät aikaa koulun jälkeen ja vertailivat suomalaista ja japanilaista iltapäivätoimintaa. Japanissa lapset pääset koulusta yleensä myöhemmin joten iltapäiväkerhot ovat auki kuuteen asti. Ryhmäkoot ovat suuria ja ohjaajia oli 50 lasta kohden 2-3. Meillä on siis huippu tilanne ohjaamossa! Kerhossa lapset on jaettu ryhmiin niin kuin meillä ja heillä on myös vastuutehtäviä. Tutkivat olivat otettuja "tarrasysteemistämme" ja minä sain röyhistellä rintaa, että hyvä meidän tiimi!

Japanissa vanhemmat osallistuvat paljon lasten harrastustoimintaan ja vapaa-aikaan. Iltapäiväkerhossa järjestetään myyjäisiä ja erilaisia tapahtumia joilla yritetään saada lisää osallistujia kerhoon. Meillä ryhmäkoko on jo ihan sopiva... Mutta olisiko kiinnostusta tai tarvetta yhteisiin tempauksiin perheiden kanssa? Kerroin myös, että suomalaisten perheiden arki on melko kiireistä ja lapsilla on paljon harrastuksia, joten emme ole halunneet "kuormittaa" perheitä ns. lisämenoilla.

Allekirjoittanut oli haltioissaan vierailusta ja erittäin ylpeä lapsukaisten hyvästä käytöksestä! Saimme tuliaisena   hienoja Pokemon tarroja sekä vihkoja, jotka joku onnellinen lapsi saa lunastaa bingovoittona. Tiistaista heräsi ajatus vastavierailuun, matkakuumettako?

Rentouttavaa viikonloppua kaikille!
Henna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti