perjantai 27. maaliskuuta 2015

Kevät keikkuen tulevi



Meitä on jo parin viikon ajan suosinut kaunis auringonpaiste, joka on saanut mielet virkeiksi ja kaikki hyvälle tuulelle! Ulkona olo ja ulkoleikit maistuvat lapsillekin ihan uudella tavalla ja me ohjaajat olemme yrittäneet keksiä uutta ja kivaa tekemistä, joka motivoi ja antaa hyvän syyn viihtyä ulkona pidempään.








Esimerkkeinä näistä ovat leikin ja kilpailun varjolla järjestetyt roskien keräily -talkoot, jossa saatiin puhdistettua ippen ympäristöä ja lapset saivat vip-aikaa aina jokaista tietyn väristä kerättyä roskaa kohden. Toiset lapset sen sijaan kiinnostuivat rakentelemaan omia puisia aseitaan naulaten ja vasaroiden. 






Lasten ja ohjaajien iloksi ippessä on vieraillut myös kolme sosionomiopiskelijaa Turun ammattikorkeakoulusta. He ovat järjestäneet kolme seikkailullista toimintapäivää. Lapset ovat päässeet ottamaan mittaa itsestään kiipeillen ja tasapainoillen korkeuksissa. Toiminta on tuonut ippen arkeen kaivattua lisäkivaa ja lapset ovat olleet innoissaan mahdollisuudesta päästä katselemaan ympäristöä yläilmoista käsin.  ”On ollut kivaa ja jännää”, ”Eksoottista ja outoa”  ja ”Tulkaa uudestaan” olivat lasten terveiset opiskelijoille. 












Kirsi ja Sinikka järjestävät lasten kanssa nukketeatteriesityksen, johon lapset tekevät nuket ja rekvisiitat ja esittävät sen ainakin ippen väelle. Ajatuksena on tehdä teatteria projektihenkisesti ja lapset pääsevät sitoutumaan mukaan pidemmäksi aikaa. (Ajatus nukketeatterista lähti ippen tiloissa järjestettävästä Sisko tahtoisin jäädä  -esityksestä, jonka toteuttaa Hirvensalon nuorisoteatteri.)



Aurinkoisia päiviä toivottaa
koko Hirvensalon ippen poppoo :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti