maanantai 14. maaliskuuta 2011

Laiha banaanipirtelö

Viime maanantaina ippessä oli kerrassaan mahtava hyvän mielen päivä, ohjelmassa oli tavallisia ippetouhuiluja ja toimintarata ulkona. Toimintaradassa etsittiin rasteja metsästä ja suoritettiin rasteilla erilaisia tehtäviä, kuten puiden halaamista, mäen laskua ja pallon potkimista. Ohjaajilla ja lapsilla oli ilmeisesti ollut kiva viikonloppu takana ja hyvää mieltä riitti vielä alkavaan viikkoon.
Tiistaina tehtiin laskiaispullia, jotka eivät yllättävää kyllä käyneet oikein kaupaksi. No ohjaajat saivat kunnolla herkutella kahvin kanssa....
Keskiviikkona aloitettiin tekemään hamahelmitöitä eli pieneen piikkimuottiin laitetaan muovihelmiä, jotka sulatetaan silitysraudalla yhteen. Hamailut tempaisivat lähes kaikki lapset ja ohjaajat mukaansa ja niiden tekemistä jatkettiin koko loppu viikko.
Torstaina oli taas perinteisesti vapaata leikkiä ja perjantaina lelupäivä. Perjantain välipalalla herkuteltiin pitsalla laihan banaanipirtelön kanssa.

Laihan banaanipirtelön ohje:
maitoa sen verran, kun haluat ja jaksat juoda
1-2 banaania oman maun mukaan
sokeria oman maun mukaan
vaniliinisokeria rapiat kaksi teelusikallista
Pilko banaanit pieniksi siivuiksi. Lisää banaanit ja sokerit maitoon ja sekoita sauva- tai tehosekoittimessa niin, että pirtelöstä tulee tasainen. Valmis!

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!
Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti