tiistai 4. lokakuuta 2011

Rikospähkinä, piikkipallot ja supliikit sutkautukset

Viime viikko jäi omalta kohdalta ippessä, harvinaista kyllä, vain kaksi päiväiseksi. Kävin alkuviikosta haistelemassa Gdanskin tuulia ja lataamassa akkuja. Matka oli onnistunut kuten latauskin! Torstaina ippeen tullessani toin piikkisiä hierontapalloja ja niiden suosio oli valtava puhumattakaan rentouttavasta vaikutuksesta. Jopa meidän vauhdikkaimmat ja energisimmät lapsukaiset rauhoittuivat pöydän ääreen hierottaviksi. Olen aikanaan saanut pallot siskolta, joten en tiedä mistä moisia ostaa. Saa vinkata mikäli on törmännyt jossain samanlaisiin!

Perjantaista painui mieleen muutamia sutkautuksia. Keskustelimme yhden pojan kanssa Riskospähkinä sarjakuvasta, siitä jota julkaistaan esimerkiksi Seiska- ja muistaakseni Seura- lehdessä. Seuraamme liittyi toinen poika, jolle kyseinen asia ei ollut tuttu. Hän kysyi tarkoitammeko niitä syötäviä keksejä joiden sisästä tulee joku paperilapunen, jossa lukee lause...
Mikäli jonkun kotona, töissä tai kampaajalla pyörii ylimääräisiä roskikseen meneviä Seiskoja/Seuroja, niin saa lahjoittaa ippeen. En kaipaa ippetätien kahvipöytään luettavaa vaan ajattelin tehdä lapsille Rikospähkinä vihkosen, johon voisi koota sarjakuvapulmia ratkaistavaksi.

Perjantaina kuulin myös kommentteja ulkonäöstä ja paras taisi olla kuvaus: "sä näytät ihan yhdeltä meidän koulun opettajalta, paitsi sillä ei ole tuollaista tukkaa, eikä tuollaista nenää eikä hametta..." Jäin miettimään oliko meissä yhtäläistä näköä vai ei?


Piikkipalloja suurempaan suosioon ovat nousseet Angry birdsit. Perjantaina monella lapsella oli mukanaan joko peli tai pehmoversio. Olemme myös metsästäneet värityskuvia aiheesta ja Ville löysikin hyvän sivun, linkki alla http://www.squidoo.com/angry-birds-coloring-page

Tämä viikko pyörähti hyvinkin vauhdikkaasti käyntiin. Yleensä mananataipäivät ovat olleet rauhallisia, sillä lapset tulevat yhdentoista ja kolmen välillä mukavan kokoisissa ryhmissä. Ehdin hehkuttaakin meillä TET-harjoittelussa olevalle pikkusiskolleni, että maanantait ovat leppoisia ja tiistait taas hyvin vauhdikkaita, mutta toisin kävi... Ehkä poikkeus vahvistaa säännön?

Metsästin eilen myös kadonnutta koulureppua. Kaksi tyttöä oli unohtunut leikkimään purolle ja ippeen tullessa ei ollut toisen reppua mukana. Asiaa selvitellessä tultiin tulokseen, että he lähtevät katsomaan löytyykö sitä leikkipaikalta, jos ei, niin on käveltävä takaisin kouluun. Kummastakaan sitä ei löytynyt. Lähdin tarkistamaan vielä kerran puron ympäristöineen ja käppäilin myös koululle ja sieltähän se löytyi. Joten loppu hyvin kaikki hyvin ja aina ei vain voi muistaa tai huomata kaikkea.

Ippeohjaajan päivien sisällöt vaihtevat paljon ja työtä kuvaa todella hyvin lausahdus "ei kahta samanlaista päivää". Saa nähdä mitä tästä tiistaista tulee, toivottavasti päivä on mukava ja poikkeus vahvistaa säännön!

Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti