tiistai 28. huhtikuuta 2015

Keväisiä aikoja odotellessa…



Lapset ovat ihastelleet lämpimämpiä kelejä ja ulkoleikkeihin ovat jo astuneet frisbeet ja tennispallot. Kovasti kiinnostaisi jo heittää ulkohousut ja takit nurkkaan, mutta olemme toistaiseksi vielä sopineet pitävämme ne päällä. Pipojen perään emme enää niin hanakasti huutele, vaan lippikset ovat saaneet jo astua kuvioihin. Aurinko lämmittää myös pihapiirimme pörriäisiä ja olemme saaneet tarkkailla muutamien kimalaisten kevätpuuhia. 



Meillä askarrellaan ohjatusti pari kertaa kuukaudessa.  Virpomisoksia, vappuhyrriä ja piippurassista tehtyjä apinoita on saatu aikaan kevään kuluessa. Nukketeatteriprojektin tiimoilta lapset ovat päässeet osallistumaan kulissien maalaamiseen ja moni onkin innoissaan tarttunut pensseleihin. Itse nukketeatteriesitys pidetään toukokuun aikana.



Meille ippeohjaajille järjestettiin koulutus kiusaamisesta MLL:n toimesta. Saimme hyviä vinkkejä kiusaamiseen puuttumisesta ja siihen suhtautumisesta sekä ylipäätään siitä, miten kiusaaminen on vuosien saatossa siirtynyt enenevissä määrin nettiin. Aina ei kaikki kiusaamistapaukset kantaudu meidän ohjaajien korviin, emmekä aina näe kaikkia tilanteita. Toivomme kuitenkin, että olemme onnistuneet luomaan ilmapiirin, joka rohkaisee lapsia kertomaan, mikäli kiusaamista näkee tai joutuu itse sen kohteeksi.
 



Ippekausi lähenee kovaa vauhtia loppuaan ja jäljellä ei ole enää montaa viikkoa. Toisaalta syksyn kuvioita ja uutta kautta suunnitellaan jo nyt. Palveerasin tänään Wäinö Aaltosen koulun ippen ohjaajien kanssa ja suunnittelimme yhdessä ensi syksyn mahdollista yhteistyötä. Näillä näkymin ensi kauteen sisältyy myös uudenlaista toimintaa toisen ippen kanssa. (Ensi vuodeksi iltapäivätoimintapaikkaa hakeneet saavat postia toukokuun loppuun mennessä. )

Vilma ja Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti